Lichtblauwe slaapkamermuren en plafond
Muren schilderen met de Flexa Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™

Fris je huis op met de Flexa Kleur van het Jaar 2022

Licht en luchtig, de Flexa Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™, brengt een frisse wind in elk huis. Ontdek hoe we de Kleur van het Jaar kiezen en hoe je deze combineert met trendy tinten om elke kamer op te fleuren...

Om ons te helpen bij het kiezen van de Kleur van het Jaar roepen we de hulp in van een panel internationale designexperts. Zo krijgen we inzicht in wat de sfeer van het moment is en wat onze manier van leven beïnvloedt. Dit jaar hebben we online overlegd en daarna heeft ons team van kleurexperts een tint gekozen die past bij onze bevindingen. Een tint die de komende jaren perfect aansluit op onze huizen. 

De afgelopen 18 maanden is ons leven op zijn kop gezet, maar we hebben ook tijd gehad om na te denken over de manier waarop we leven en wat nou echt belangrijk voor ons is. Bij onze trendvoorspelling hebben we het gehad over hoe de rol van ons huis veranderd is, hoe belangrijk natuur is in onze levens, hoe creativiteit en kunst ons tijdens de lockdown comfort en inspiratie heeft gebracht en over hoe belangrijk het is om nieuwe ideeën en meningen te omarmen voor een betere wereld. 

Deze gesprekken hebben tot een thema voor de Flexa Kleur van het Jaar 2022 geleid, een vleug frisse lucht, en tot de tint zelf, die samenvat wat we van onze ruimtes verlangen in 2022. Bright Skies™ is een licht en luchtig blauw. Het is een levendige, optimistische kleur die goed is voor de geest. Het is ook een tint die onze huizen levendiger en opener kan maken. Rondom Bright Skies hebben we vier gebruiksvriendelijke paletten ontwikkelt. Zo kun je woonruimtes op elke mogelijke manier een frisse look geven.

1. Combineer de Flexa Kleur van het Jaar 2022 met Workshop-kleuren voor een levendige ruimte die geschikt is voor wonen, werken, ontspannen en nog veel meer

Open kamer in roze, blauw en geel

Wanneer een woonruimte snel moet veranderen van huis naar kantoor naar klaslokaal, is veelzijdigheid essentieel. Het veelkleurige Workshop-palet met zijn lichte, opgewekte tinten in combinatie met Bright Skies™ creëert een inspirerende achtergrond voor elke activiteit. 

Kijk hier voor meer ideeën en inspiratie met onze Workshop-kleuren.

Welke kleuren? 

Bright Skies™
The Workshop 7
The Workshop 4
The Workshop 5

2. Breng de positieve effecten van de natuur naar de eetkamer met het frisse groen en blauw van het Greenhouse-palet

Blauwe en groene eetruimte met ramen aan elke kant

Met de lichte, natuurlijke tinten van het Greenhouse-palet, gecombineerd met de Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™, is het gemakkelijk om de frisheid van buiten naar binnen te halen. Op een landelijke locatie kunnen deze kleuren een aanvulling zijn op de omgeving; in een stedelijke ruimte laten ze ons weer in contact komen met de natuur. 

Kijk hier voor meer ideeën en inspiratie met onze Greenhouse-kleuren.

Welke kleuren? 

The Greenhouse 1
Bright Skies™
The Greenhouse 2
Denim Drift

3. Kies de zachte, luchtige tinten van het Studio-palet met de Kleur van het Jaar 2022, Bright Skies™, voor een rustgevende ruimte die goed is voor de geest

Bureau, stoelen en doeken tegen neutraal gekleurde gestreepte muur

We hebben allemaal een plek nodig waar we ons kunnen opladen en ontsnappen aan onze alledaagse beslommeringen. Door je muren te schilderen met Studio-kleuren geef je een kamer een comfortabel, rustgevend gevoel geven en, als je voor strepen gaat, creëer je ook een dramatisch centraal punt. 

Kijk hier voor meer ideeën en inspiratie met onze Studio-kleuren.

Welke kleuren? 

Bright Skies™
Blissful Blue
Taupe Twist

4. Experimenteer met Salon-kleuren voor een ruimte die fris, open en uitnodigend aanvoelt

Blauwe slaapkamer met bruine en witte muur achter het bed

We willen dat ons huis een plek is waar we ons veilig voelen en waar we nieuwe ideeën kunnen omarmen. Het Salon-palet is een combinatie van zachte neutrale tinten en warme tinten en biedt het perfecte blanco canvas voor elke kamer in huis. 

Kijk hier voor meer ideeën en inspiratie met onze Salon-kleuren.

Welke kleuren?  

Bright Skies™
The Salon 5
The Salon 8

Op zoek naar ideeën voor het indelen van een kamer met verschillende kleuren? Vind inspiratie in onze instructievideo.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.