Sandy Beach in de keuken
De beste beige tinten voor in huis

Dit doet beige verf met jouw ruimte

Je wilt jouw interieur wat meer kleur geven, maar vindt het nog spannend om fellere kleuren te kiezen. Het is vaak moeilijk om een goede kleur te vinden die in een ruimte past, vooral met zoveel verschillende nuances en tinten. Je wilt afstappen van enkel maar witte muren, maar de stap van wit naar kleur is vaak best groot. Kies in dit geval voor beige verf.

Wie ooit gezegd heeft dat beige een saaie kleur is, heeft het goed mis! Deze warme, neutrale kleur geeft een ruimte een serene en warme sfeer en is super makkelijk te combineren met andere kleuren. In deze blog gaan we je alles vertellen over beige verf en wat de verschillende nuances en tinten doen voor jouw ruimte.

Kleur: Sandy Beach

Tips voor het kiezen van de juiste beige kleur


Bij het kiezen van elke kleur is het belangrijk van te voren te weten wat zo’n kleur voor effect heeft op een bepaalde ruimte. Wat voor gewenst effect wil je bereiken, en wat voor direct effect heeft een nieuwe kleur op bestaande kleuren en meubels? Hieronder gaan we in op verschillende tips bij het kiezen van de juiste kleur beige verf.

Lichte eetkamer met Schemerroze en Vol Kokos

1.   Houd rekening met bestaande kleuren en meubels


Elke kleurfamilie heeft een bepaald effect op een ruimte. Zo wordt beige vaak beschreven als zacht, verbindend, chique, tijdloos en rustiek. Toch kunnen verschillende nuances en tinten verschillende effecten hebben, vooral in combinatie met bestaande meubels en voorheen aanwezige kleuren. Zo combineer je beige prachtig met andere neutrale kleuren en nuances die in de chique zandkleur familie passen. Op die manier creëer je een prachtige, serene sfeer in huis. Werk je juist met zwart of aanwezige felle kleuren? Dan zorgt beige juist voor spannende combinaties!

Kleurige slaapkamer met Iets Kleisteen, geel en roze

2.   Creëer verschillende interieurstijlen


Beige is zeker een multifunctionele kleur als we kijken naar verschillende interieurstijlen. Zo komt de kleur prachtig tot zijn recht in een landelijk interieur en geeft het een ruimte direct een chique, tijdloze uitstraling. Met beige haal je het meest uit een neutraal palet en komen verschillende accenten en texturen nog beter tot hun recht.

Landelijke slaapkamer met Midden Helmgras en Tranquil Dawn

5 x populaire Flexa beigetinten


Beige is zeker een ster in het neutrale palet en zorgt direct voor verbinding tussen verschillende ruimtes. Toch zijn er veel verschillende tinten en nuances te vinden in de beige verf familie en zetten we graag onze 5 meest populaire kleuren op een rijtje.

Rustige babykamer met Subtle Umber en zwarte kozijnen

Delicate Bean – Pure by Flexa ColorLab®


Een verfijnde en eigentijdse tint beige. Delicate Bean geeft een zorgzaam effect aan een ruimte en heeft een lichtgrijze ondertoon. Een van de zachtere en lichtere kleuren in de beige familie.

Warme lichte keuken met Delicate Bean

Gentle Umber – Pure by Flexa ColorLab®


Gentle Umber
 heeft een warme ondertoon van amber en geeft een ruimte direct een heerlijk warm en comfortabel gevoel. De kleur wordt ook wel beschreven als zongebleekt en is prachtig te combineren met verschillende kleuren en materialen.

Lichte ruime woonkamer met Gentle Umber

Sandy Steps – Kleur van het Jaar Palet 2022


Met Sandy Steps kies je voor een meer vergrijsde kleur beige. Deze kleur geeft een waar effect van zandstranden en zorgt voor een intiem, ontspannen en vriendelijk effect in de ruimte. Combineer deze kleur met witte tinten voor een extra verzachtend effect, of combineer deze juist met felle kleuren voor een sterker effect.

Zachte woonkamer met Sandy Steps

Subtle Greige – Pure by Flexa ColorLab®


Subtiel is deze kleur zeker. Subtle Greige is een warme kleur beige, met meer gele ondertonen. Het geeft de ruimte direct een warm, open en harmonieuze uitstraling. Zo is deze kleur ook prachtig te combineren met zijn naamgenoot Gentle Greige.

Subtiele keuken met Subtle Greige

Iets Veen – Flexa Mengkleuren


Iets Veen
 geeft jouw ruimte een chique, ingetogen en tijdloze uitstraling. Met een iets meer roze/bruine ondertoon heeft het een verzachtend effect op de ruimte. Deze kleur zal zeker niet snel vervelen.

Warme keuken met Iets Veen en Brave Ground

Beige kleur eerst uitproberen


Ben je er nog niet helemaal uit welke kleur beige het beste tot zijn recht komt in jouw ruimte? Ga je voor een warmere ondertoon of juist een lichtgrijze nuance? Probeer jouw favorieten vooral eerst even uit met de Flexa Kleurtester. Zo zie je direct voor jezelf hoe de kleur staat in jouw kamer of ruimte.

TIP! Weet je het nog helemaal niet qua kleur? Probeer dan eens de Flexa ColorSwiper uit. Ook kun je de gratis te downloaden Flexa Visualizer App uitproberen. Al spelend kom jij tot de juiste kleur.

Kleuren testen doe je met de Flexa Kleurtester
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.