Flexa kleurvriendje Mirjam

Mirjam

Een goed verhaal

Ik ben dol op interieurstyling. Vooral kinderkamers inrichten vind ik heel leuk om te doen. Dat komt omdat ik in deze ruimtes veel meer kan experimenteren met kleur. Als moeder van drie kan ik gelukkig mijn lol op en verheug ik mij heel erg op onze verhuizing, waar ik weer nieuwe kamers mag gaan inrichten.

Als gezin proberen wij milieubewust te leven. Dat zie je ook terug in bepaalde keuzes die we maken voor ons interieur. We mixen zoveel mogelijk tweedehands meubels en accessoires met nieuwe spullen. Ik geef graag kringloopvondsten een kleine make-over met verf. Ook hebben natuurlijke materialen in huis bij ons de voorkeur.

Ik ben een echte huismus en ik vind het dan ook heel belangrijk om een interieur te hebben waar in geleefd kan worden. Geen clean en strak interieur, maar een gezellige plek waar iedereen zich thuis voelt.  En omdat fotografie ook een grote hobby van mij is, zorg ik er natuurlijk ook altijd wel voor dat ons huis instagrammable is.

Mirjam's woonstijl

Ik voel mij thuis in een kleurrijk huis. Niet te bont, maar ik omring mij wel graag met subtiele kleurtinten. Het liefst voeg ik in iedere ruimte wel wat roze toe, want daar word ik heel blij van. Helaas denken de 2 grootste mannen in dit gezin daar anders over.

Onze veranda is dan ook mijn favoriete ruimte bij onze woning. Omdat ik hier omringd ben door mijn lievelingskleur een peach-achtig roze die de naam Flexa Humble Blush draagt. Deze kleur vind ik wel passen bij de tropische en bohemian vibes waar ik zo van houd. Het past perfect bij natuurlijke materialen, maar ook bij mijn vintage kringloopvondsten, zoals het vloerkleed en het wandrek.

Inmiddels heb ik de voordeur en het speelkeukentje ook deze kleur gegeven. Stiekem sluipt Flexa Humble Blush toch ons interieur binnen. 

Get the look - 10 tips

  1. PRELOVED - Ga eens speuren bij de kringloop of andere tweedehands zaken. Preloved items hebben namelijk karakter.

  2. OPKNAPPERS - Knap tweedehands houten meubels op met een likje verf in een van mijn favoriete kleuren zoals Flexa Humble Blush, Flexa Vleugje Framboos of Tranqul Dawn.

  3. EEN BEETJE NIEUW - Nieuwe accessoires zoals greepjes, meubelstickers of ornamenten geven het meubelstuk een persoonlijke finishing touch en een prachtig nieuw leven!

  4. VAST KLEURENPALET - Houd de basis van je woning licht, maar voeg met kleurrijke accessoires toch kleur toe aan het geheel. Kies twee hoofdkleuren (in dit geval Flexa Humble Blush en Tranquil Dawn) en maximaal drie bijkleuren (hier Okergoud, Sea Foam en Morning Snow) die je overal in je huis laat terugkomen. Ook al maak je het nog zo bont, door vast te houden aan je kleurenpalet vormt alles toch altijd een geheel. Variaties op jouw gekozen kleuren kunnen natuurlijk ook, maar wijk niet teveel af!

  5. DURF! - Wees niet bang om te veranderen. Durf! Er zijn tegenwoordig genoeg hulmiddelen om uit te vinden of een kleur bij jouw stijl past. Dan weet je ook zeker dat je een pot verf niet voor niets aanschaft. Denk aan de Flexa Kleurtesters of de Flexa Visualizer App. Soms is het ook een kwestie van doen en proberen.

  6. KNIPPEN EN PLAKKEN - Maak moodboards om te visualiseren hoe jouw droomhuis eruit mag zien. Pinterest is je beste vriend, maar oude magazines doorbladeren en ouderwets knippen en plakken kan ook heel leuk zijn. Gebruik je moodboards wanneer je een ruimte gaat aanpakken. Welke kleuren horen bij jouw gewenste look? Welke materialen? Zo kom je stapsgewijs tot het gewenste resultaat.

  7. SFEERHOEKJES - Zorg voor een aantal plekjes in huis waar je steeds weer nieuwe stillevens kunt maken. Dit kan een kastenwand zijn of een enkel plankje, de bovenkant van een kast of een verloren hoekje in huis waar je los kunt gaan met krukjes, vazen en andere favoriete styling items. Je hoeft dan niet steeds je hele huis om te gooien om je interieur een nieuwe look te geven.

  8. NATUURLIJK - Combineer dit met natuurlijke materialen zoals hout, rotan en bamboe.

  9. GROEN GROEN GROEN - En vergeet niet heel veel groen toe te voegen door middel van kamerplanten. Planten in huis zijn wat mij betreft de echte sfeermakers in een interieur en geven de nodige zuurstof.

  10. DIT BEN IK - Laat in je interieur zien wie er in het huis wonen. Dat hoeft niet per se met foto’s. Want dat kan ook heel goed met persoonlijke spullen. Wij hebben bijvoorbeeld de gitaren van mijn vriend aan de muur gehangen. En gebruik ik mijn leesboeken regelmatig als stylingobjecten. De pettenverzameling van mijn oudste zoon  kreeg een prominente plek in de tienerkamer. En mijn liefde voor dierenprintjes zie je niet alleen aan mijn kledingkeuze, maar komt ook terug in ons interieur.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.