ensuus-kleurvriendje

Suzanne

&Suus

Ik ben Suzanne de Jong –Büller, moeder van een meisje en een jongen. Interieurstylist van beroep en ik heb mijn eigen Interieuradviesbureau in Alphen aan den Rijn. Hier werk ik samen met een team van interieurontwerpers waarbij we interieuradvies geven voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Daarnaast heb ik een blog en Instagram onder de naam ensuus/&suus. Ik geef ook les aan startende interieurontwerpers en organiseer interieurinspiratiereizen naar onder andere Puglia in Italië. Mijn grootste passie is dus interieur en ben nog elke dag erg blij dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Daarnaast geniet ik heel erg van het strand, lekker eten, Italië, familie en vrienden. Afgelopen jaar kochten we een stacaravan (die helemaal gerestyled werd) op loopafstand van het strand. De ideale combinatie dus!

Suzanne's woonstijl


Mijn woonstijl kenmerkt zich door een rustige, lichte basis te combineren met warme kleuren, natuurlijke materialen en persoonlijke spulletjes. Een huis waar geleefd mag worden en waar familie en vrienden zich thuis voelen. Het is een gecombineerde stijl van Scandinavische elementen, gemixt met een meer bohemian en vintage vibe. Ook de combinatie tussen stoer (een houten schuifdeur ) met juist vrouwelijke details en vormen en kleuren vind je terug in mijn interieur. De basis is meestal licht en fris, maar gecombineerd met natuurlijke materialen (zoals hout en rotan) en persoonlijke (vintage) items. Rust creëer ik vooral door te werken met een kleurenpalet.  De echte ‘&SUUS’ kleurtjes zoals nude roze, terra-achtige warme kleuren zorgen voor rust, gecombineerd met een mix van stijlen in aankleding maar balans in het geheel.

Mijn favoriete plek in huis is de eettafel. De tafel hebben we al ontzettend lang en ik schilder alleen steeds het onderstel een andere kleur. Zo verandert hij steeds mee. De eettafel staat voor mij voor gezelligheid. Gezamenlijk eten, spelletjes spelen, verjaardagen, etentjes, deze tafel heeft in de loop der jaren heel wat meegemaakt. En is misschien ook wel kenmerkend voor de stijl verder in huis. Daarnaast staat hij in het midden van de woonkamer, dus heb je zowel zicht op het zitgedeelte als op het keukeneiland. Echt een gezellige en centrale plek.Mijn favoriete plek in huis is nu de slaapkamer. Ik ben helemaal weg van de kleurencombinatie lila met oranje. Het beddengoed, de Scandinavische stoeltjes en de posters komen beter tot hun recht. Het klopt en daar word ik weer rustig van. 

Get the look - 10 tips

  1. MOODBOARD - Begin altijd met een moodboard! Hoe suf ook maar dit geeft je richting en zorgt er ook voor dat je weer even weet wat je het mooiste vind, als je afdwaalt of het even niet meer weet of ziet.

  2. DE VLOER - We bouwen op met een rustige, lichte basis zoals een eiken houten vloer, houten vloer wit geschilderd, beton(look) enz.

  3. BIJNA WIT - Voor rust en frisheid heb ik meestal wel wat witte wanden met een roze ondertoon. Deze is echt wit, niet geel en warmer dan spierwit. Denk hierbij aan de Flexa kleuren Delicate Red van Pure by Flexa ColorLab of Soft Pearl en Porcelain Mould. Fresh Linen is ook een warme wittint.

  4. WARME KLEUR - Kies een kleur in het warme kleurenpalet en laat dit terugkomen op de muur (of een groot element zoals de bank). Warme kleuren zijn bijvoorbeeld rood, geel en oranje.

  5. DE KRACHT VAN VERF - Wees creatief met verf. Schilder dus dat fotoplankje mee, maak een lambrisering, of creëer een nisje door het plafond mee te schilderen. Er is zo veel mogelijk met een beetje verf.

  6. ANDERE KLEUR - Je hoofdkleur combineer je met een andere kleur in je accessoires. Wanneer je in dezelfde kleurenladder blijft, houd je het rustiger. Wil je juist meer spanning? Kies dan juist kleuren die tegenover elkaar in de kleurencirkel staan. Dus bijvoorbeeld oranje versus groen.

  7. DOORBREEK VORM - Zorg voor spanning door verschillende vormen toe te voegen. Veel huizen zijn best wel hoekig en veel rechte lijnen. Doorbreek dit door ronde vormen toe te voegen.

  8. HOUTSOORTEN - Mix je meubels met verschillende natuurlijke materialen. Hout op hout is lastig, maar makkelijk te omzeilen door een onderstel te schilderen of leg een vloerkleed tussen een tafel en de vloer.

  9. HOOG & LAAG - Wissel je meubels en accessoires af in hoogte. Naast een half hoge kast, dus geen half hoog dressoir, maar een laag dressoir. Dit zelfde geldt voor accessoires. En ook deze accessoires kun je mixen in verschillende stijlen, maar door overal dezelfde tinten te gebruiken wordt het geen ‘kermis’ en houd je de balans.

  10. PERSOONLIJKE TWIST - Wissel nieuwe spulletjes af met erfstukken, vintage, maar vooral persoonlijke spulletjes. Geef bestaande spulletjes ook eens een andere functie of look door ze op te knappen of te schilderen. Dit zorgt ervoor dat jouw interieur echt jouw plekje is. Iets wat niet zomaar bij de buren kan staan.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.