kleurvriendje-Marij

Marij

Enter my Attic

Ik ben Marij Hessel, in de dertig, creatief en zelfstandig ondernemer. Ik heb een grote liefde voor tweedehands spullen en ben dus heel regelmatig te vinden in kringloopwinkels en op rommelmarkten. Ook breng ik aardig wat tijd door op Marktplaats en ben ik nu ook andere veiling-sites aan het ontdekken. Je zou het een verslaving kunnen noemen… Daarnaast heb ik een passie voor interieur, styling en kleur en staan mijn voelsprieten constant aan voor inspiratie om mij heen vanuit verschillende hoeken. Ik ben erg visueel ingesteld en vind het leuk om dingen mooier te maken. Ik heb van mijn passies mijn werk kunnen maken en vul mijn dagen met het maken van mooie content voor verschillende opdrachtgevers door middel van styling, doe-het-zelf projecten en fotografie. Daarnaast ben ik de trotse eigenaar van mijn webshop en sinds kort ook een showroom in op De Werf in Alphen a/d Rijn waar ik (opgeknapte) vintage meubels en decoratie verkoop. Verder kan ik erg genieten van de natuur, mooie reizen, cultuur en lekker eten!

Marij's woonstijl

Samen met mijn man Evert en onze twee katten woon ik in een eengezinswoning uit de jaren 80 in Alphen a/d Rijn. Mijn interieur is niet echt in een hokje te plaatsen. Ik combineer graag alles wat ik mooi vind en bij elkaar vormt dit zich tot mijn eigen stijl. Ik volg heel erg mijn gevoel bij het inrichten en stylen van ons huis. Ik vind het leuk om niet voor de hand liggende stijlen en kleuren met elkaar te combineren om te kijken wat er ontstaat. Wat erg duidelijk naar voren komt is mijn liefde voor vintage en kleur. Ik mix het liefst oud met nieuw en voeg hier een flinke dot kleur aan toe voor een fris effect. Vintage meubels en decoratie worden gecombineerd met nieuw design, dit versterkt elkaar heel erg vind ik zelf. Warme kleuren zoals oker en aardetinten overheersen en wissel ik af met verfrissende blauwen. Accenten in uitgesproken kleuren als oranjerood, kobalt en lila vind ik momenteel erg mooi. Kunst aan de muur, zelfgemaakte muurschilderingen, doe-het-zelf projecten en souvenirs geven mijn interieur een eigen karakter.

 

Mijn favoriete ruimte in huis is de woonkamer. Ik ben op het moment erg tevreden met hoe alles samenkomt, de warme kleuren en de sfeer die hier hangt. Ik ben hier omringt met spullen die ik mooi vind, die ik met zorg heb verzameld en die dierbaar voor me zijn. Hier kan ik erg van genieten. Daarbij voelt deze ruimte als een warme deken! Binnenkort willen we de zolder een make-over geven, ik denk dat deze ruimte straks mijn nieuwe favoriet wordt…

Get the look - 10 tips

  1. Neem tijdens een reis altijd een bijzonder souvenir mee naar huis. Dit maakt je interieur uniek en het is fijn om spullen met mooie herinneringen om je heen te hebben.

  2. Ga op jacht naar bijzondere vintage schatten in de kringloop, op marktplaats of op een rommelmarkt. Onthoud wat je hebt gezien in de bladen en online en kijk of je deze vormen en trends hier terug kunt vinden. Met een kleiner budget maar een scherp ook kun je ook een geweldig interieur samenstellen. En een fris nieuw kleurtje doet vaak al wonderen!

  3. Mix oud met nieuw voor een verfrissende stijl. Deze twee versterken elkaar als de beste!

  4. Ga een stapje verder met verf en kleur en maak een muurschildering of werk met een paar grafische vlakken! Zo wordt de muur jouw canvas voor een uniek kunstwerk.

  5. Durf een statement te maken met kleur en probeer eens kleuren te combineren waarvan je in de eerste instantie niet zou denken dat ze bij elkaar passen. Of schilder je plafond eens mee in dezelfde kleur als de muren…

  6. Laat alle regels of do’s en dont’s los die je hebt gehoord of gelezen over interieur, kleur en styling. Luister naar je gevoel en combineer alles wat jij mooi vindt met elkaar. Jij bepaalt de regels!

  7. Houd je van vintage? Gebruik dan frisse, krachtige en uitgesproken kleuren en moderne vormen als tegenhanger. Zo zorg je ervoor dat het allemaal niet te retro of oubollig wordt.

  8. Kun je het meubel wat je in je hoofd hebt niet vinden? Maak het dan zelf of laat het op maat maken!

  9. Vergeet ruimtes als de hal, overloop, de badkamer of je toilet niet. Juist hier kun je best een beetje uitpakken met prints of kleur.

  10. Kijk, voordat je iets weggooit, of je het kunt hergebruiken. Maak bijvoorbeeld van een oude kist een kastje. Of geef dat oude theekastje een likje verf en maak er een plantentafel van!
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.