kleurvriendje-Sandra

Sandra

Finntage

Ik ben al ruim 20 jaar samen met Pieter. Samen met onze zoon Finn wonen we al ruim 18 jaar in onze split level woning in het mooie Brabantse stadje Grave. Een mooi vestigingsstadje aan de Maas. Van kleins af aan was ik al gepassioneerd voor alles op het gebied van wonen en interieur.

Als klein kind al in de weer met het verbouwen van mijn slaapkamer. Toen ik op mijn 22e het huis uit ging, kon ik eindelijk los in mijn eigen huis. Die passie is altijd gebleven! Nu werk ik als content maker vanuit huis in combi met een te gekke stylist functie bij een prachtig bedrijf. Met deze twee, komt voor mij alles samen. Ik voel me als een vis in het water met deze combinatie! Mijn passies zijn interieur, kleur, en ik hou van het bourgondische leven. Je maakt mij niet blijer dan met eten en drinken! Het liefst heel veel! ;-)

Sandra's woonstijl

Als men vraagt naar mijn interieur, dan geef ik altijd als antwoord: “Het is vooral heel Finntage en kleurrijk!” Ik ben altijd op zoek naar verrassende combinaties zoals bloemen met patronen of oud met nieuw. Ik ben ook niet bang om te combineren en te experimenteren in mijn interieur. Daarnaast hou ik van planten, veel planten, in alle soorten en maten. Dit samen levert mijn moderne, kleurrijke en vooral eigen woonstijl op.  

Eigenlijk haal ik overal inspiratie vandaan. Ik kijk altijd om me heen: in de horeca, de natuur, maar ik haal ook veel inspiratie uit tijdschriften. En uiteraard online, bijvoorbeeld via Instagram en Pinterest.  Daarnaast struin ik soms vintage marktjes in de buurt af, op zoek naar mooie, unieke spullen. Ik zeg altijd: blijf dicht bij jezelf, want trends verdwijnen en je eigen woonstijl blijft! Ik kies items waar ik me fijn bij voel en niet omdat het een trend is. Ik heb daardoor in het verleden ook wel eens foute keuzes gemaakt. Ik denk ook vaak  ‘out of the box’, en kies eigenlijk nooit voor veilig.

Ik hoor vaak terug dat mensen mijn woonstijl vooral heel Finntage vinden. Dat zie ik als een groot compliment, want dat betekent dat ik me onderscheid. Niet dat ik het nu zo belangrijk vind om apart, hip of heel anders te zijn, maar wel dat het vooral heel eigen is! Zo vind ik onze eethoek exact mijn woonstijl weergeven. Alles komt samen in deze hoek. Laat dit nu ook mijn favoriete plek in huis zijn. Gelegen op het zuiden, in het hart van het huis, grenzend aan alle woonlagen en aan het balkon. De perfecte plek om te werken, eten, borrelen en fijne gesprekken te hebben.

Get the look - 10 tips

  1. Kies 1 of 2 hoofdkleuren in huis, die je basis vormen voor de rest van het huis, bij mij is dat blauw en groen. Kies daarnaast nog 8 extra kleuren, zo creëer je je persoonlijke kleurenpalet voor in huis.

  2. Maak een bewuste kleurkeuze per ruimte en wissel deze kleuren af in de ruimte door het toe te passen op de muur of op een meubelstuk. Zo koos ik bijvoorbeeld voor blauw en groen op de muur in de slaapkamer,  een groene muur in de keuken en een blauwe bank in de woonkamer. Zo komt je kleurpalet telkens terug in een andere vorm. Dat creëert eenheid in huis.

  3. Val steeds terug op je persoonlijke kleurenpalet. Wil je experimenteren met meer kleur? Kijk welke kleur al voldoende aanwezig is in huis en vul het aan met een andere kleur uit je palet . Dit kan zijn in de vorm van kussens of plaids maar ook een extra kleur op de muur.

  4. Om een extra kleuraccent aan te brengen in een ruimte, hoeft niet perse een hele muur geschilderd te worden. Een lambrisering of kleurvlak geeft echt hetzelfde effect.

  5. Vind je bloemen en patronen mooi, en denk je te moeten kiezen tussen 1 van de 2? Probeer ze eens samen uit. Blij wel in dezelfde kleurgroep, zo bewaar je toch de rust en wordt het niet hysterisch bij elkaar. Echt!  Probeer het! Je zult verrast worden van het effect.

  6. Kies voor echte statements in je interieur. Ik hou van grote knallers in huis. Dus bijvoorbeeld geen klein bloemenschilderij aan de muur, maar een heuse flowerbomb van 3x4. Ook je vloerkleed mag lekker aanwezig zijn, kies een maat groter!

  7. Kies niet alles in dezelfde kleur en materiaallijn. Bijvoorbeeld een heerlijke mix aan materialen en kleur aan kussens op de bank is echt net wat spannender dan een set van 2 dezelfde.

  8. Durf! Lampen in bijvoorbeeld zwart of wit zijn basic en veilig, maar waarom zou je niet eens gaan, zoals ik, voor een knalblauw of oranje exemplaar!? Dit soort items in huis maken echt het verschil in je woonstijl.

  9. Vergeet vooral geen planten aan je interieur toe te voegen. Het liefst in alle soorten en maten en door het hele huis. Planten maken je huis echt af!

  10. Blijf dicht bij jezelf! Trends verdwijnen, je eigen woonstijl blijft!
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.