kleurvriendje-andrea

Andrea

Living Hip

Ik ben Andrea, 48 jaar, heerlijk getrouwd en moeder van twee kinderen, Kim en Teun. Ik werk full time als content creator en blogger. Mijn passie is schrijven, ik deel graag mijn hersenspinsels en schrijf over interieur. Met name vind ik het leuk om iets nieuws te creëren met weinig middelen en dit te laten zien in mijn blogs. Kringlopen is ook een hobby, helemaal blij als ik net dat ene vintage shirt heb gevonden of dat toffe kastje van oma. Daarnaast kook ik graag, lees ik graag en dans ik nog liever.

We wonen in een jaren 30 huis in Dordrecht, twee onder één kap. De kap op ons huis is wel bijzonder, het is een mansarde kap en typisch voor deze streek. Ik ben zelf van oorsprong Limburgse maar ben echt verliefd geworden op de stad Dordrecht. Mijn man en ik werken beide vanuit huis, hiervoor hebben we bewust gekozen. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ons thuis warm, vertrouwd en sfeervol is.

Andrea's woonstijl

Mijn interieur is een mix van verschillende invloeden. Ik noem het zelf een Vintage Eclectisch interieur maar je zou het ook een Earthy Bohemian interieur kunnen noemen. Ik ben vooral gek op natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Ook houd ik enorm van echte vintage vondsten. Onze linnenkast is hier een goed voorbeeld van. Voor mij is het belangrijk dat ons interieur een weerspiegeling is van ons. In de loop der jaren heb ik van vakantie souvenirs meegenomen die een plekje hebben in ons huis. Ook twee vintage trouw foto’s van mijn moeder en mijn schoonouders hebben altijd een plekje in ons interieur.

Mijn favoriete plek in huis is momenteel de zithoek met de verouderde wand erachter. Ik vind het een heel mooi effect geven en de groene bank komt nu nog mooier uit. 

Get the look - 10 tips

  1. Bedenk voor je begint met kleur kiezen welke look en feel je wilt creëren.

  2. Maak een moodboard aan op Pinterest, zo kom je sneller tot beslissingen.

  3. Wees niet bang om te verven, bedenk dat je op een middag een muur weer over geverfd hebt. Durf te doen!

  4. Als je met Flexa Creations Schoolbordverf aan de slag gaat, laat dan de verf minimaal een week uitharden voordat je erop gaat schrijven.

  5. Voordat je gaat verven maak het oppervlak goed schoon, ik neem zelfs de muur af.

  6. Zorg voor goed verfmaterieel – investeer in een goede kwast en verfroller (Meesterhand). Je werkt prettiger met goede materialen.

  7.  Wil je over een eerder geverfd vlak heen schilderen – schuur dan de randen even op. Doe je dit niet dat bestaat de kans dat je het vlak blijft zien.

  8. Kijk na het verven verder – maak je nieuwe project af met de juiste accessoires. Zo voeg je niet alleen kleur toe maar pak je de hele ruimte aan.

  9. Neem de moeite om goed af te plakken. Plinten en vloeren zitten snel onder de verfspatten. Een goede voorbereiding scheelt een hoop schoonmaakwerk achteraf.

  10. Denk eens out of the box. Schilder een cirkel achter je bed, een toog op de muur of vlakken die elkaar overlappen op de kinderkamer. Je kunt echt veel meer met verf.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.