kleurvriendje-Theo-Bert

Theo-Bert

The Nice Stuff Collector

Mijn ogen staan altijd open, waar ik ook ben. Ik hou ervan om onderweg te zijn, mensen te spreken en daardoor nieuwe dingen te ontdekken. Genieten van kunst waar ik inspiratie uithaal voor bijvoorbeeld kleurencombinaties, maar ook tijdens trips om in hotels te zien hoe dit ingericht is. Zo ben ik dol op goede lobby’s. Plekken waar je kan ‘hangen’ als je in een hotel zit, waar je wat kan eten of lekker kunt borrelen. Fauteuils, dessins, materialen en kleuren die elkaar versterken en een eigen sfeer krijgen. Daar ben ik thuis ook veel mee bezig. En thuis is thuis, thuis is de plek om te experimenten met kleurencombinaties, hoe werken meubels waar en elke keer weer verrast raken door het resultaat. Dat wat ik in mijn huis doe pas ik toe in interieurprojecten en samenwerkingen. Het resultaat plaats ik op mijn blog en Instagram. Ik kan hier nooit mee stoppen. Het is heerlijk om bezig te zijn met iets wat naar mijn idee nooit af is, want ik ben altijd nieuwsgierig naar andere combinaties, structuren en kleur.

Theo-Bert's woonstijl

Mijn woonstijl is eclectisch en veel met kleur. Kleur, kleur en nog eens kleur. Altijd wel met een klassieke touch. Ik houd van design. Mijn favoriete plek in huis is de serre. Genieten van de tuin zonder perse buiten te hoeven zitten in de serre op mijn favoriete bank de Togo van Ligne Roset. Omdat onze tuin groen is in de zomer is het blauw (Denim Drift) op de muren, plafond en houtwerk heerlijk om van te genieten. Maar omdat ik vaak verander in huis is dit ook een fijne plek om een ronde tafel te plaatsen met een bankje en stoelen en hier te ontbijten of ’s middags even te werken vanuit huis. Zo is de serre in de winter en zomer een ideale plek in huis en sfeervol door de kleuren.

Get the look - 10 tips

  1. Wees niet bang voor kleur! Gebruik een kleur dan ook rondom in bijvoorbeeld je woonkamer. Eén muur een kleur verven en de rest wit zal je niet zo snel zien bij mij, omdat ik juist vind als je het ‘hoekje’ omgaat dat de ruimte veel meer rust en eenheid uitstraalt.

  2. Combineer kleuren met elkaar. Denk niet in wit met één steunkleur, maar creëer een mooi kleurenpalet. Dit palet kan de rode draad zijn in je huis. Je zult zien dat je daarmee extra kleuren uit bijvoorbeeld een bos bloemen meteen past bij de kleuren in huis.

  3. Als je een muur verft, kijk eens of je met een kalkeffect kan werken en combineer dit met mooie matte verf op de muur. Je ziet dat er dan diepte ontstaat. In mijn blog over kalkeffect met Pure by Flexa ColorLab Krijtverf lees je hoe ik dit zelf heb gedaan.

  4. Als je een houten vloer hebt en je wilt die behandelen, denk er eens aan om die te verven in plaats van te oliën. Een houten vloer kan met de tijd geler worden, dat maakt een vloer soms wat donker of zelfs ouderwets. Door de vloer dekkend te verven ben je veel vrijer in je keuze welke kleur je de vloer kan geven.

  5. Als je toch liever wat witte muren in huis wilt hebben gebruik dan niet RAL9010 of 9001, maar ga voor een zachte kleur. Denk aan de kleur Sea Foam, Pale Sky of Sandy Beach. Verf hier dan ook je complete basis mee wat je normaal gesproken wit zou maken. Dit geeft veel meer zachtheid aan je interieur en maakt het contrast met bijvoorbeeld een donkere bank veel minder hard.

  6. Ik ben van kleur, maar als je je basis grijs maakt in huis kan dit ook juist heel fris werken. Zorg ervoor dat je met styling kleur eraan toevoegt voor extra ‘leven’, of werk met een mooi kleurkader op de muur. Dit verf je met gemak weer een andere kleur als je je eerste kleur zat bent. Geeft meteen diepte aan je ruimte.

  7. Men is geneigd om een bank pal tegen de muur te plaatsen. Haal de bank juist iets van de muur af en maak van bijvoorbeeld hout een side table die je erachter plaatst. Als je de plank in dezelfde kleur verft als de muur valt die niet direct op, maar je kan dit wel leuk stylen met een plant, lampje, boeken en wellicht een mooi kunstwerk. Ideaal om ook je drankje op te zetten tijdens een avondje bankhangen.

  8. In de slaapkamer sloof je je misschien helemaal uit om de muren een kleur te geven. Heel goed, want daar ben ik ook van. Maar vergeet het plafond niet! Als je je plafond mee verft in de kleur van de muur dan heb je er ook wat aan als je in bed ligt en omhoog kijkt én het geeft een knus gevoel aan je slaapkamer. Vind je dit nou net té extreem? Kies dan een lichte kleur uit die je alleen op je plafond smeert en houd je muren fris van kleur. Combineer bijvoorbeeld roze met heel licht groen/grijs, perfecte combi.

  9. Onze keuken is heel donker grijs, bijna zwart van kleur. Als ik dit vertel aan mensen schrikken ze, want naast de muren heb ik ook het plafond mee geverfd in die donkere kleur. Het mooie hiervan is juist dat het ruimte geeft omdat je geen einde meer ziet aan de muur met een overgang naar het plafond. Zou ik het plafond wit houden dan kader je het plafond juist en voelt het kleiner/lager. Verf het mee en je zal ervaren dat het hoger lijkt, maar wel knus.

  10. Naast een kleur op de muur verf ik ook vaak een groot stuk canvas mee in de kleur van de muur of net een andere kleurtoon. Hiermee kan je net een extra accent geven aan de ruimte, creëer je diepte én je kan af en toe veranderen. Stel je hebt nog een restje verf over van een andere ruimte? Dan kan je juist die ruimtes verbinden om dat stuk canvas met het restje verf te kleuren. Het geeft meer kleur in de kamer én het vormt een eenheid.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.