wimke-kleurvriendje

Wimke

Wimke

Ik ben energiek, spontaan, chaotisch en easy going. Mijn energielevel is hoog en hou van aanpakken. Daarom vind ik het heerlijk om te verven en een ruimte op te knappen. Ik geniet als ik weer een project heb afgerond. Daarnaast ben ik sportief. Je kunt mij vinden op het water. Ik ben een fanatiek sloeproeier en geniet van het water en het is de ideale sport om mijn energie op los te laten, heerlijk in de natuur.

Mijn meest gelukkige moment is wanneer we op pad zijn met onze retro Eriba Pan caravan. En dat hoeft helemaal niet ver weg te zijn, Friesland is prachtig. De geur, het minimalisme en de gezelligheid in de caravan vind ik fantastisch. En dan met zijn allen en onze ruwharige teckel Saar in een bed ontbijten.

Mijn derde grote passie is Denemarken. Ik geniet van onze tripjes naar het noorden. De rust, prachtige natuur, en de fantastische winkeltjes en koffietentjes. Ik ben fan! Ook Scandinavische blogs volg ik graag. Ik haal daar veel inspiratie uit. Net als onze lila slaapkamer, dit kleurenpalet zag ik bij bloggers Mernee.dk en Trinesblend.dk.

Mijn favoriete seizoen is de herfst. De kleuren van de natuur en de fantastische zonsopkomsten en -ondergangen zijn dan op hun mooist! Mooie oranje en roze kleuren, precies wat ik mooi vind. De herfst stelt nooit teleur.

Wimke's woonstijl

Ons huis is licht, denk aan lichte kleuren op de muren van een lila kleur Iets Heide tot een grijze Silver Shadow. Bijna allemaal gecombineerd met blank hout en een frisse basis. Ik hou van planten, maar bloemen zijn mijn favoriet, ze maken mij vrolijk en tillen mijn huis naar een hoger niveau. Favoriete bloemen zijn Gladiolen, Pioenrozen, Franse Tulpen, Papaver en een weelderig veldboeket. Ons interieur is vrouwelijk, dat komt door o.a. de bloemen en roze touch. Roze gordijnen, roze badkamertegeltjes en roze accessoires gecombineerd met goede basics maar niet te ‘popperig’.

Mijn favoriete plek in huis is nu de slaapkamer. Ik ben helemaal weg van de kleurencombinatie lila met oranje. Het beddengoed, de Scandinavische stoeltjes en de posters komen beter tot hun recht. Het klopt en daar word ik weer rustig van. 

Get the look - 10 tips

  1. Maak een moodboard! Dit is echt een must als je een bepaalde sfeer wilt creëren. Verzamel spullen en kleuren bij elkaar en groepeer ze. Maak foto’s en kijk of je er blij van wordt.

  2. Ben je niet 100% zeker van een kleur, bestel altijd een Flexa Kleurtester! Deze is altijd betrouwbaar. Ik ben wel eens de fout ingegaan, door een verkeerde verfkleur te bestellen op basis van wat ik online zag.

  3. Hou je net als ik van lichte natuurlijke kleuren? Kies dan altijd kleuren met een gele warme ondertoon, geen blauwe ondertoon.

  4. Verf met de Flexa Kleurtester op een A4 formaat of groter vel papier en laat het een paar dagen hangen op verschillende plekken in de te verven ruimte. Want kleuren zien er met bewolkt, zonnig, dag en nacht heel anders uit.

  5. Combineer je kleurstaal naast de gordijnen, vloer en andere belangrijke objecten in de te verven ruimte. Zo weet je zeker of je de goede kleur te pakken hebt.

  6. Bang om witte muren een kleur te geven? Begin met rustige tinten: beige, nude of lichtgrijs.

  7. Kleur toevoegen in je interieur, maar niet teveel? Verf een deel van je muur bijvoorbeeld een grote cirkel, vlak of lambrisering. Een kleurvlak kan al veel sfeer geven aan een ruimte.

  8. Laat kleuren ook terugkomen in meubels, schilder een kast, stoeltje, wandplank of bijzettafel. Komen er in je moodboard meerdere kleuren voor, laat deze dan terugkomen op een meubelstuk.

  9. Ga je een meubelstuk verven? Neem hier de tijd voor. Ontvet, schuur (met een fijne korrel), maak stofvrij, plak af en verf meerdere lagen voor het mooiste effect. En dat is het waard!

  10. Geïnspireerd door mijn interieur? Ik combineer warme pasteltinten in de kleuren, roze, oranje, beige en lila met blank hout en natuurlijke materialen zoals marmer, wol, linnen en rotan. Daarmee creëer je een instant vakantiegevoel mee.
Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card
Kleuren worden geladen, even geduld a.u.b.